CleanPest - Kemirgen Kontrolü - EV FARESİ İLAÇLAMA

Ev fareleri çok küçük boyları ile her yere rahatlıkla girebilirler. 3 cm boyları ile halk arasında fındık faresi olarak ta bilinirler ve renkleri genelde gridir. Fındık fareleri çok iyi zıplayıcı ve tırmanıcı olduklarından diğer büyük farelere göre yakalanmaları oldukça zordur. Yılda 5-10 yavru yapan fındık fareleri evdeki birçok eşya ve gıdaya zarar verdiği gibi birçok hastalığa sebep olan mikropları da mekâna taşır.

Fındık faresi ilaçlamada en kalıcı ve etkin çözüm yapışkan istasyonlar kurmak, jel ilaçlama ile zehirlemek veya kapan ile yakalamaktır Fare ile mücadelede profesyonel destek alınmaz ise, aynı mekânda fareler kolayca ürer ve artık onlarca fare ile mücadele etmek zorunda kalırsınız.

CleanPest - Kemirgen Kontrolü - LAĞIM FARESİ İLAÇLAMA

Ergin lağım faresi kuyruğu hariç 18-25 cm boyunda ve 200-600 gr ağırlığındadır. Küt burunlu, küçük kulak ve gözlere sahip, kaba tüyleri kahverengi siyah karın bölgesi gri beyaz arası bir renktedir. Lağım fareleri daha çok kanalizasyon sistemi, binaların bodrum ve alt katları ile depolarda, bina dışında ise nehir kenarlarında, toprak altında, çöp yığınları ve beton altında yuva yaparlar. Erginlerin dışkıları iki ucu küt kapsül şeklinde ve 20 mm kadar uzunlukta olabilir. 2-5 ayda ergin hale gelir, bir yıl yaşarlar. Gebelikleri 3 hafta sürer. Bir gebelikte 7-8 yavru doğururlar. Güçlü koku ve işitme duyularına sahip olan lağım fareleri 12 mm den büyük aralıktan kolayca geçebilir, 15 metre yükseklikten atlayabilirler. Kemirmeyi severler ve en çok elektrik kablolarını kemirdiği için de sık sık yangınlara sebep olurlar.

Lağım fareleri ile mücadele titizlik isteyen bir iştir. Genellikle içinde zehirli yem olan istasyonlar kurularak etkisiz hale getirilirler. Bunun dışında kapan ile yakalama yöntemi de etkili bir yöntemdir.

CleanPest - Kemirgen Kontrolü - ÇATI FARESİ İLAÇLAMA

Ergin çatı faresi, kuyruğu hariç 16-21 cm boyunda ve 80-300 gr ağırlığındadır. Sivri burunu, iri kulak ve gözleri olup, kahverengi veya siyah tüylere sahiptir, çok iyi tırmanıcıdırlar. Bina içleri ve altında, çatısında, çöp ve odun yığınları içinde yaşarlar. Erginlerin dışkıları lağım faresinin dışkısı gibi fakat sivri uçludur. Çatı fareleri 4 ayda ergin hale gelir ve 12 ay yaşarlar. Bir keresinde 4-8 yavru doğururlar. 12 mm den büyük aralıktan kolayca geçebilirler.

Fareler kuduz ve şap gibi birçok hastalığı yayarak büyük tehlike teşkil ederler.

Çatı fareleri ile mücadelede içinde sevdikleri besinlerin takliti zehirli yem olan istasyonlar kullanılır. Bunun dışında kapan ile yakalama yöntemi de etkili bir yöntemdir.